Dogecoin | İşternet

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM

DOGE

Dogecoin(DOGE)

Dogecoin kripto para birimi ya da bir diğer adıyla DOGE, yıllardır sosyal medyada çılgına dönen Shiba Inu köpeğine atıfta bulunmaktadır.DOGE, başlangıçta eğlence için ortaya çıkmış gibi görünse de, zamanla proje çok ciddi hale geldi. Zaman içinde de en başarılı kripto para birimleri arasına girmeyi başardı. Öyleyse Dogecoin’den bahsedelim ve bu coine yatırım yapmaya değer olup olmadığını görelim.

Dogecoin (DOGE) Nedir?

Dogecoin (DOGE) kripto para birimi, 2013 yılında Oregon'da programcı Billy Markus'un bir fikriyle doğdu. Markus'un amacı, ileride var olan en önemli kripto paralardan biri olacağını düşünmeden, eğlenceli ve esprili bir madeni para yaratmaktı. Aslında, kısa sürede kripto para birimi, giderek daha fazla büyüyen 60 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.  2021'de 50 milyar dolarlık bir sermayeye ulaşarak kripto para birimlerinde ilk 5 sıraya girdi.

Dogecoin’in büyümesi, Tesla CEO'su Elon Musk'ın oynadığı ve onu en sevdiği kripto para birimi olarak seçmesiyle yakından bağlantılıdır. DOGE'ye yatırım yapmaya davet ettiği tweet'leri, coin'in durdurulamaz bir şekilde büyümesine yol açtı. Bu kripto para birimi,  merkezi olmayan bir ödeme yöntemi aracılığıyla ödeme  yapmak, mal ve hizmet alıp satmak için kullanılır.

Dogecoin Ne Zaman Kuruldu?

Bitcoin'in yaratılmasından yaklaşık beş yıl sonra, Aralık 2013'de kurulmuştur. Dogecoin sistemi, iki bilgisayar programcısı olan Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından oluşturuldu. Diğer kripto para birimlerinin çoğunda olduğu gibi, dogecoinlerin etkileri ve pratik uygulamaları mevcut değildi: Bu, esasen yalnızca değiş tokuş edilmek üzere var olan, piyasa tarafından belirlenen bir değere sahip, tamamen soyut olan bir para birimiydi.

Asıl fikir, o sırada Adobe için çalışan ve dogecoin.com alan adını satın alan ve bazı görüntülerle çevrimiçi hale getiren Plamer'den geldi.Teknik kısımla da Markus ilgilendi.

Wall Street Journal'ın açıkladığı gibi, ilk başta gerçekten sadece bir oyundu.. Zamanla, Dogecoin  çok düşük değeri sahipti. Bu yüzden kendisini, büyük ekonomik riskler olmadan pratik yapmak isteyen kullanıcılar için faydalı olabilecek  "eğitimsel" bir kripto para birimi olarak öne çıkarmaya çalıştı.

Dogecoin Topluluğu ve Destekçileri

Dogecoin  Vakfı, ABD'nin Colorado eyaletinde kayıtlı kar amacı gütmeyen bir şirkettir. Topluluk hayırsever girişimlerini kolaylaştırmak için oluşturulmuştur. Vakıf, 2014 yılında, Soçi Kış Olimpiyatları'nda yarışabilmeleri için Jamaika yarış kızağı takımına sponsor oldu. Ardından 2014 Talladega All-Star yarışında otomobilinde ve ceketinde simgeyi kullanan NASCAR sürücüsü Josh Wise'a sponsor oldu. Ayrıca Kenya'da temiz su kuyusu oluşturulmasını başarıyla finanse eden bir proje olan Doge4Water'a da sponsor oldular.

Dogecoin Hakkında İlginç Detaylar

  • Dogecoin, dünya çapında Shiba Inus arasında popüler olan açık kaynaklı dijital para birimidir. 
  • Shiba Inu, çevrimiçi bir meme olarak popüler hale gelen ve Dogecoin ile ilişkilendirilen bir Japon köpek türüdür.
  • Dogecoin'in günümüzde en yaygın kullanımlarından biri bahşiş hizmetidir . Dogecoin ullanıcıları, hak ettiğini düşündükleri gönderiler veya katkılar için diğer kullanıcılarabir miktart bahşiş verir. “Beğenmeye” benzer, ancak daha fazla etkiye sahiptir.
  • Birkaç yıl boyunca Dogecoin fazla bir gelişme görmedi, Jackson Palmer ise “uzatılmış izinli” olduğunu açıklayarak projeden ayrıldı.
  • Dogecoin, kripto para birimi dünyasındaki en aktif ve en büyük topluluklardan birine sahiptir.
  • Bitcoin'den farklı olarak, Dogecoin'in üst sınırı yoktur, bu da aslında dolaşımda 100 milyardan fazla dogecoin olduğu anlamına gelir.
  • CoinMarketCap.com'a göre Dogecoin'in tüm zamanların en yüksek piyasa değeri Mayıs 2021'de 88 milyar doların üzerindeydi.
  • 2021'de Dogecoin, kısmen GME tarzı zirveleri takip eden bir kullanıcı akışı sayesinde büyük bir fiyat artışı gördü. Elon Musk, Dogecoin hakkında tweet atmaya başladığında bu koşuya daha fazla destek verildi ve buna “insanların kripto para birimi” adını verdi.
  • CoinMarketCap.com'a göre Dogecoin'in tüm zamanların en yüksek piyasa değeri Mayıs 2021'de 88 milyar doların üzerindeydi.

Dogecoin ile Neler Yapabilirsiniz?

Dogecoin edinmenin birkaç yolu vardır. Kendiniz çıkarabiliyorsunuz veya mal ve hizmetler için ödeme olarak kabul edebiliyorsunuz. Bununla birlikte, en kolay yöntem, onu bir kripto para birimi değişimi yoluyla satın almaktır. Tipik olarak, önce Bitcoin veya başka bir popüler madeni para satın almanız ve ardından DOGE ile takas etmeniz gerekir.

Dogecoin'inizi aldıktan sonra, onu herhangi bir kripto para birimi gibi kullanabilirsiniz. Uzun vadeli olarak cüzdanınızda tutabilir , diğer madeni paralarla takas edebilirsiniz. Ayrıca mallarla takas edebilirsiniz veya onunla başkalarına bahşiş verebilirsiniz.

Dogecoin'de satın almak ve yatırım yapmak son derece basittir. Sadece bir değişim platformu kullanmanız yeterlidir.  Yatırım yapmak için, fiyat değişiklikleri üzerinde spekülasyon yapmak için ticarete de odaklanabilirsiniz . Bu durumda, kripto para birimi satın almıyorsunuz, ancak CFD'ler veya fark sözleşmeleri aracılığıyla spekülasyon yapıyorsunuz. Bu tür bir yatırım oldukça spekülatiftir ancak biraz tecrübe ile Dogecoin'in fiyat dalgalanmaları sayesinde günlük olarak bile ilginç kazançlar elde edebilirsiniz.

Dolaşımda Ne Kadar DOGE Var?

Dogecoin piyasaya sürüldüğünde 100 milyarlık bir tedarik limiti ile başlamıştı.  O zamandan beri, her yıl toplam 5 milyar Dogecoin dolaşıma girdi. Şu anda kaç tane Dogecoin olduğuna dair belirli bir rakam yok. Bunun nedeni, şu anda teorik bir arz sınırı olmaması ve dolaşımdaki toplam arzın önümüzdeki 20 yıl içinde ikiye katlanmasının beklenmesidir .

Kuruculardan biri olan Jackson Palmer, Dogecoin'in toplam arzında bir üst sınır olmamasının nedenini:

Dogecoin değerinin enflasyon oranında tutarlı bir düşüş yaratmak olduğunu açıklamıştı. Sonuç olarak, Dogecoin'in enflasyon oranı 2015'te %5 olarak belirlenmiştir. Ardından 2019'da %4'ün altına düşmüştür. 2027'de %3'ün altına, 2035'te ise %2'nin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Eylül itibariyle. 23 Ocak 2021'de Dogecoin'in dolaşımdaki arzının 29 milyar dolarlık piyasa değeri ile 131 milyar olduğu tahmin ediliyor.

Doge Coin Avantajları

Dogecoin'e yatırım yapmaya başlamadan önce,  avantajlarını ve risklerini analiz etmek  karar vermenizi netleştirecektir.  En önemli şey, Dogecoin'in şimdiye kadar en çok işlem gören kripto para birimlerinden biri olmasıdır . Çoğu analistin tahminlerine göre işlemlerin %90'ından fazlasını temsil eden spekülatif hareketlerden bahsetmiyoruz; bu durumda, gerçekten kullanan tüm insanları kastediyoruz.

Dogecoin, uzun vadede, gerçek ekonomide bir kripto para biriminin popülaritesi, gerçekten fark yaratan şey olacaktır. Şu anda sanal paralarla ödeme yapmamıza izin veren şirketler ve dükkanlar nadir bulmaktadır. Ancak buna izin verenlerin çoğunun Dogecoin'i kabul ettiğini söyleyebiliriz.

Çekici olmayan bir yönü, madeni paraların bölünmesidir . Aslında, Dogecoin, kripto para birimlerinin gerçekliğinde en eşitsiz dağılımlardan birine sahip görünmekte.  Negatif olabilecek bir diğer husus, işlemlerin doğrulanma şeklidir . Aslında, Proof-of-Work veya PoW sistemi birçok kişi tarafından modası geçmiştir. Yerini daha basit, daha ucuz ve daha ekolojik Proof-of-Stake veya PoS'a bırakmıştır. Yeni nesil kripto para birimleri PoS'u benimsemeye karar verdi. Uzun vadede dalganın zirvesinde kalmaya devam etmek için Dogecoin ekosisteminde bir yenilenmeye ihtiyacı olacak.

DOGE coin yükselen bir kripto para birimidir. Değeri asla Bitcoin'in değerine ulaşamayacak olsa da, Doge'nin yaratılmasında bir sınır olmamasından dolayı, tüm kripto para birimlerinin en aktif topluluğuna sahiptir. Ayrıca Snoop Dog ve Elon Musk gibi kişiler de kendi saflarında barındırmaktadır.

 

 

 

Kripto eğitim, danışmanlık ve analiz hizmetlerimiz hakkında bilgi mi istiyorsunuz?

SİZİ ARAYALIM